Спецакция: Задържаха над 2 кг марихуана, 8000 цигари и 834 недекларирани килима

Изображение 1 от 3

    Наркотици и безакцизни тютюневи изделия са иззети при полицейски акции вчера в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

    Вчера полицаи от Хасково, Димитровград и Харманли са проверили домове и хора. В четирима мъже и две жени, на възраст между 31 г. и 66 г. са открити 2,165 кг марихуана и 10 сгъвки с бяло кристално вещество – кристали за пушене. В хода на акцията от домове в същите градове са иззети близо 2,5 кг нарязан тютюн и над 200 къса цигари без бандерол. По случаите са образувани 3 досъдебни и 2 бързи производства, и 3 преписки.

    При съвместна проверка на ГКПП „Капитан Андреево“, полицаи и митнически служители са иззели от автомобили близо 8000 къса безакцизни папироси. На същото трасе „леки автомобили“ е извършена и проверка на микробус „Мерцедес“, управляван от 41-годишен жител на кърджалийското село Старово. В колата служителите установили недекларирани 834 килима, от които - 84 с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Съставени са 4 акта.

    В хода на акция по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред са проверени 977 МПС и 1197 лица. Служителите от всички районни управления са проверили 89 търговски обекта, 14 пункта за черни и цветни метали, 29 заложни къщи и 27 автоморги и депа. Съставени са 135 фиша, 23 акта и са направени 137 електронни фиша по Закона за движение по пътищата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини