Училищата в с.Крепост и Меричлери ще се сдобият със спортни съоръжения по спечелен проект

Община Димитровград спечели два проекта за изграждане на спортна инфраструктура по училищата. Проектите се финансират по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 - 2027 г. от Министерство на образованието и науката.

Единият проект е за изграждане на физкултурен салон към ОУ "Димитър Недялков Матевски", гр.Меричлери на стойност 1.5 млн. лева. С изграждането на спортното съоръжение училището ще се сдобие най-после със физкултурен салон. Във физкултурния салон с размери 30/18м. се предвижда да бъдат обособени: игрище за мини футбол, баскетболно игрище, игрище за тенис на корт и волейболно игрище. Светлата височина на спортната зала е 8м. Спортно съоръжение ще включва освен залата за игра, три съблекални, от които двете с душове, три санитарни възела с душове, учителски кабинет, коридори и склад за спортни пособия с подход от спортната зала.

Другият проект, който общината печели е отново за финансиране дейности за подобряване условията по училищата, извън общинския център. Отпуснатите по програмата 61 000 лв. са за ремонт на спортната инфраструктура на ОУ "Христо Ботев" в село Крепост.

С това продължава реализирането на програмата на кмета Иво Димов, насочена към подобряване инфраструктурата по малките населени места.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини