Разчистват тонове химически отпадъци в Димитровград, полицията издирва извършителя

Икономическа полиция е по следите на нарушителя, който нерегламентирано е изхвърлил десетки варели с неизвестно към момента химическо вещество. Община Димитровград почиства замърсения терен от тонове вещество, наподобяващо боя, смола и вероятно разредители.

За случая първи ви информирахме вчера, след като извършихме проверка на посочено място и сигнализирахме институциите. Към нас сигналът бе подаден от страна на гражданската инициатива “Дишай Димитровград”.
 
На мястото на замърсяването открихме тонове разсипано вещество, както и 18 запечатани варела с неизвестно съдържание, като някои от тях бяха етикетирани, но  без да сме сигурни дали етикетът отговаря на съдържанието.
 
След нашия сигнал към РИОСВ - Хасково, до час на място се събраха всички отговорни институции, инспектори от РИОСВ, представители на Община Димитровград, инспектори от икономическа полиция и общинска полиция. По думите на представители на РИОСВ - Хасково, в последните 20 години не са виждали такова по мащаб и безотговорност замърсяване с химически субстанции.
 
Още вчера варелите, които бяха на нерегламентираното сметище, бяха извозени от страна на община Димитровград, а днес вече се изгребва и разсипаното съдържание, след което ще бъде изгребана и почвата под локвите с неидентифицираното вещество.
 
Взети са проби от почвата от страна на РИОСВ, а от МВР са взели проби за анализ на веществото.
 

Повече гледайте във видеото към материала.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини