Панев: България няма нужда от нови избори, но ако за 10 дни не се разберем, няма и за 2 месеца

България няма нужда от нови избори. Ако с ГЕРБ не можем да се разберем за 10 дни, няма да можем и за 2 месеца, заяви пред БНТ депутатът от „Продължаваме Промяната“ - „Демократична България“ Владислав Панев.

Той коментира критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов относно скоростната оставка на премиера Николай Денков. Според Панев датата на оставката е била заложена в споразумението за ротацията.

„На деветия месец акад. Денков трябваше да подаде оставка, което той и направи. Оттук нататък чакаме президента да обяви графика за консултации и след това за връчване на мандати. Не виждам какво може повече да се протака. Ако не можем да се разберем за 10 дни, няма да можем да се разберем и за 2 месеца“, каза той.

Владислав Панев заяви, че сега предстоят „много интензивни и тежки преговори“ за това какво ще прави изпълнителната и законодателната власт. На въпроса кой ще заеме така желания пост на външен министър, депутатът отговори, че приемането на конкретни имена ще бъде в края на преговорите, защото е важно преди това да се уточнят конкретните реформи.

„Ако не се разберем за действията на кабинета и законодателната власт, за максимално чиста процедура за избор на регулатори, за промени и реформи в службите, по промени в ключови закони, които касаят либерализирането на пазара, то въобще няма да стигнем до имена на министри. Важно е регулаторите да се превърнат не в бухалки, а в арбитър“, заяви Владислав Панев.

Той подчерта, че антикорупционната комисия трябва да се попълни по правилния начин. „Не всяка партия да си избере член и един вид застраховка в комисията, а да изберем хора, които ще си свършат професионално работата“, добави Панев.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини