Потребителите на iOS 17.4 се оплакват от много бързо изтощаване на батерията след инсталирането на новата версия

След инсталирането на актуализацията потребителите на iOS 17.4 масово започнаха да се оплакват от твърде бързото изтощаване на батерията. Един от тях твърди, че зарядът на батерията е спаднал с 40% за два часа употреба, а друг съобщава за спад от 13% в рамките на две публикации в X.

Някои коментатори също така съобщават, че им е трудно да зареждат батериите си след актуализацията на iOS:

„Днес се опитах да заредя моя iPhone 11 Pro, на който оставаше 40% живот на батерията. Отне ми повече от 4 часа, за да се заредя до 94%“.

Според мнението на авторите на оплакванията останалите потребители трябва да избягват актуализацията.

Отбелязва се, че проблемът може да се разреши след няколко часа или дни, в зависимост от възрастта на смартфона и пропускателната способност на връзката.

Понякога помага обикновеното рестартиране на устройството. Освен това след актуализирането на iOS някои остарели приложения могат да предизвикат неочаквани проблеми, водещи до изтощаване на батерията. Затова трябва да се уверите, че всички те са актуализирани.

За да проверите консумацията на заряд, трябва да отворите настройките и да отидете в раздел „Батерия“. Там ще видите как е разпределено потреблението на батерията между различните приложения. Ако някои от тях консумират твърде много заряд, можете да опитате да ги актуализирате, да ги затворите или да ги деинсталирате.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини