Трупата на хасковската Езикова гимназия представя България на Международния фестивал за училищен театър на испански език

    Учениците от Езиковата гимназия в Хасково „Проф. Д-р Асен Златаров“, носители на първо място в 24-ото издание на Национален фестивал за училищен театър на испански език, ще представят България на голям международен форум. Те ще участват на Международния фестивал за училищен театър на испански език във Варшава, който тази година ще се проведе в края на април, заедно с трупата от столичната гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“.

    Днес хасковските гимназисти представиха комедийната пиеса „Жени на ръба на нервна криза” от Педро Алмодовар в Хасково, която им донесе първото място измежду 25 училища от България. Постановката бе подготвена под ръководството на преподавателката Мерседес дел Кармен Мена Родригес.

    На официална церемония в Младежкия център трупата получи наградата си - едноседмична екскурзия до Саламанка от заместник-ръководителя на дипломатическата мисия на Испания в България Хайоне Серейхо и Анхел Сантамария Барнола, съветник по образователните въпроси в дипломатическата мисия.

    Учениците поздрави и директорът на Езиковата гимназия Деян Янев, който, след като изгледа постановка, коментира, че от видяното категорично става ясно, защо хасковските ученици са спечелили престижната награда.

    Анхел Сантамария Барнола подчерта, че учениците, учителите и директорите на училищата, в които се изучава испански език у нас, с всяка изминала година се представят на все по-високо ниво на Фестивала за училищен театър.

    Областният управител на Хасково Гинка Райчева, която също присъства на церемонията, изненада всички, като прочете обръщението си за приветствие на испански език.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини