Bentley показа най-мощния четириместен кабриолет в света

Британският производител на луксозни автомобили Bentley представи откритата версия на Continental Supersports, която ще направи дебют на изложението в Женева и фактически е най-мощният сериен кабриолет с четири места в света. Автомобилът ще се появи на пазара през есента, но все още не е обявено каква ще е неговата цена.

Bentley Continental Supersports Cabrio е оборудван с познатия ни 6.0-литров W12 двигател от версията купе, представена на миналогодишния автосалон в Женева. Неговата мощност е 630к.с., а максималният му въртящ момент достига 800Нм., в диапазона 2 000 - 4 500об/мин.

Агрегатът може да работи с бензин, биоетанол E85 или смес от двете горива. Скоростната кутия също е еднаква, Quickshift, но ускорението от 0-100км/ч. при кабриолета става за 4.2сек., а максималната скорост, която развива е 325км/ч., докато при Continental Supersports Coupe тези показатели са съответно 3.9сек. и 329км/ч.

И двете модификации Supersports се отличават с намалено тегло, в сравнение с останалите, модернизирани окачване и кормилна уредба, карбоно-керамични спирачни механизми и 20-инчови джанти. Кабриолетът обаче е запазил задните си седалки, които при купето те са премахнати.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини