Нинова: Отиваме на нови избори

Според лидера на БСП Корнелия Нинова отиваме на предсрочни парламентарни избори.

Тази сутрин ГЕРБ заявиха, че не изключват да се състави правителство, но че преди това искат извинение заради снощните изказвания на ПП-ДБ по адрес на вицепремиера Мария Габриел. В кулоарите на парламента лидерът на БСП коментира, че това е „нормалният край на един ненормален сговор“.

„Облякоха го в евроатлантически дрехи, които вчера се скъсаха. Борисов се страхува за себе си и единствено иска да си спаси кожата. Затова изгаря всичко наоколо - ПП-ДБ, собствената си парламентарна група и сега Мария Габриел“, каза Нинова.

Според нея ПП-ДБ са излъгали хилядите хора, които са искали промяна на площада през 2020 г. Нинова подчерта, че го казва със самочувствието, че БСП имат „моралното право да кажат, че никога не се събрахме с овладяната държава“.

Тя заяви, че ако ПП-ДБ „пак клекнат“ пред ГЕРБ, то това ще е „дъното на човешкото и политически достойнство“. По думите ѝ самите ПП-ДБ признават, че става дума за битка за службите, а не за България.

Нинова очаква да види как ГЕРБ и ПП-ДБ ще седнат отново на масата за преговори. Тя добави, че БСП не са участвали изобщо в досегашните разговори.

Лидерът на БСП коментира думите на Борисов, че е отказал Столетницата да се ползва като резервна опция при нужда от по-голямо парламентарно при попълване на някои регулатори. „Борисов каза, че всички са в кюпа, но с БСП не - ясно в кой е алтернативата на тази мафия“, каза Корнелия Нинова.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини