Кметът Иво Димов чете приказки на деца в подкрепа на кампанията за насърчаване на четенето

Изображение 1 от 5

  Кметът на община Димитровград Иво Димов чете днес приказки на малчугани от Детска градина "Райна Княгиня" в инициатива на Градска библиотека "Пеньо Пенев". С това той подкрепи кампанията за насърчаване на четенето сред децата, част от националната кампания "Маратон на четенето".

  Иво Димов избра да прочете българските приказки - "Работливият кос" и "Болен здрав носи" и посъветва децата да се обръщат повече към книгите и поуките от тях. "Трябва да се трудиш цяла година преди да береш плодовете на своя труд", каза кмета на децата и сподели, че лятото предстои да бъде обновен изцяло двора на детската градина, включително и с нови съоръжения за игра на децата.

  Кметът на Димитровград подкрепя ежегодно кампанията, която се провежда традиционно през месец април в седмицата на Международния ден на детската книга. В рамките на кампанията ще се включват видни български личности – представители на местната власт, писатели, дейци на културата, творци, общественици и др., като по този начин те популяризират и насърчават подрастващите към четенето и книгите.    

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини