МВР с акции и мерки за опазване на селскостопанската продукция в Хасковско

Полицията и Пожарната планираха мерки за опазване на реколтата от престъпни посегателства и осигуряване на пожарна безопасност по време на кампанията за прибиране на реколтата, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

На базата на анализ и произтичащите от него изводи за дейността на МВР от миналата година, са предвидени поредица съвместни дейности за противодействие на престъпността и опазването на реда. Някои от тях ще се осъществяват в координация с местната власт, с частните охранителни фирми по места и звената за самоохрана.
Предстоят срещи с кметовете, с председателите на земеделски кооперации, с управителите на фирми и земеделски производители за уточняване на конкретни стъпки в охраната на масивите и складовите бази за съхранение на прибраната продукция. При необходимост, засилено полицейско присъствие ще бъде осигурявано и в районите с обособени пунктове за изкупуване.

За превенция на пътни инциденти и спазването на Закона за движение по пътищата ще се провеждат системни проверки на превозни средства, транспортиращи селскостопанска продукция.

С настъпването на летния сезон се увеличава рискът от възникване на пожари в горски и земеделски фонд. От Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението припомнят, че е абсолютно забранено паленето на огън в стърнища, сухи треви по слогове, поляни и крайпътни ивици, както и изгарянето на отпадъци извън определените за това площадки. Нарушителите на тази забрана се наказват с глоба по ЗМВР, ако с действията си не са причинили материални щети, за които да носят наказателна отговорност. Пожарникарите, разчитат на отговорността на стопаните за използване на технически изправна техника и напомнят, че кметовете на населени места имат ангажимента за разораване на негорима ивица около гробищни паркове и сметища.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини