Стилияна и Боряна поведоха в многобоя на Световната купа в София

Двете българки Стилияна Николова и Боряна Калейн поведоха в многобоя след изиграването на първите два уреда на Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в София на 12-14 април в зала „Арена София“.

След изиграване на съчетанията с обръч и топка Николова поведе в класирането, а Калейн стана втора. Сброният резултат на Стилияна е 69,500. Тя имаше леки неточности с обръча и бе оценена с 34,350. На топка показа стабилна игра и бе оценена с 35,150.

Калейн има сборен резултат от 69,500. Тя изигра силно двете съчетания и получи 35,600 на обръч и 33,800 на топка.

Боряна Калейн Снимка: БФХГ

Трета до момента е Тахмина Икромова (Узбекистан) с 67,200 точки (34,150 на обръч и 33,050 на топка).

Главен съдия на състезанието е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Съдия за България в индивидуалната надпревара е Филипа Филипова, която днес е в панела за изпълнение на обръч.

От 15:20 до 17:20 предстоят изпълненията в третия поток, в който са състезателките на Италия, Израел, Азербайджан, Украйна и други.

57 гимнастички участват в многобоя при жените.

Състезанието за световната купа ще бъде официално открито в 18.00 часа. От 19:00 до 20:40 предстоят изпълненията с пет обръча при ансамблите. България ще играе във втората група, която започва в 20:00 часа. Състезават се общо 16 ансамбъла.

Това е първото голямо състезание за годината, в която двете български състезателки срещат основните си конкурентки за Олимпиадата в Париж 2024.

Българската федерация по художествена гимнастика все още не е потвърдила окончателно кои две състезателни ще изпрати във Франция, но най-вероятно е това да са именно Калейн и Николова. Силно представяне на последните състезания направиха и другите две индивидуалистки Ева Брезалиева и Елвира Краснобаева.

Тази година, заради олимпиадата, световно първенство по художествена гимнастика не се провежда. Европейското първенство ще е в Будапеща на 22-24 май.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини