Фестивал на чуждите езици за поредна година зарадва зрители и възпитаници на ЕГ "Иван Вазов"

Изображение 1 от 4

    Областният управител Захари Сираков поздрави директора на ЕГ „Иван Вазов“ - гр. Смолян Надежда Горанова, учителите, учениците, родителите и гостите на Фестивала на чуждите езици. Той отбеляза, че това събитие е едно от най-подходящите да отбележим Деня на Европа, тъй като ни сближава и поражда у нас чувство за принадлежност към европейските народи, показвайки, че езиковите бариери са лесно преодолими с желание и учение.

    „Вие сте доказателство за високото ниво на преподаване в Езикова гимназия „Иван Вазов“- гр.Смолян! Вашите успехи, освен че пораждат гордост у преподавателите и родителите ви, градят авторитета и достойното европейско настояще и бъдеще на региона и страната ни!“ В заключение областният управител Захари Сираков честити Деня на Европа и пожела здраве, щастие и успехи.

    Приветствия отправиха и председателят на Общински съвет-Смолян Димитър Кацаров, Стоянка Люнчева – председател на УС на сдружение „Нови хоризонти“, приемна структура на Европа директно-Смолян. Поздравителни адреси бяха представени от кмета на община Смолян Николай Мелемов и от командването на 101-ви Алпийски полк.
    И тази година Фестивалът на чуждите езици зарадва гостите с богата програма от представления, изиграни от талантливите възпитаници на ЕГ „Иван Вазов“-гр.Смолян от 8-ми до 11-ти клас. Те пресъздадоха на сцената  с изкуството на езиковото богатство и многообразие „Пепеляшка“, „Снежанка и седемте джуджета“, „Принцесата и граховото зърно“, „Луда сватба“, „Попрелка“, „Лешникотрошачката“, „Орфей и Евридика“, „Ергенът“, „Любовна история от двореца на шейха“, „Мрачна история с обрати“.
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини