Иван Минев: Автописта и летище Узунджово- от мото-състезания до туристически обиколки на област Хасково със самолет

Изображение 1 от 4

     Мечтите се сбъдват, когато към тях летиш и караш смело, но с разумна скорост и упорство. Това правят Иван Минев и приятелите на мотоспортовете в Хасково и България вече няколко години. А преди ден счупиха протокола и отидоха на срещата с лидера ГЕРБ Бойко Борисов не с официални костюми, а с мощни машини и мото-екипи.

    „До скоро говорихме за Хасково като мотостолица на Балканите. Но потенциалът на писта Узунджово е толкова мощен, че ще направи област Хасково център на моторните спортове на Балканите. Затова сме тук, за да кажем, че не сме се отказали“, каза със слизането от мотора Иван Минев. „Идеята ни за автописта и летище Узунджово е все по-близо до своето осъществяване. Извървели сме тежките процедури, на крачка сме от получаване на лиценз за летището, но имаме още много работа“, обясни бъдещият депутат.

    „Писта Узунджово е голямата мечта не само за хората с бензин в кръвта, както често ни наричат. Писта Узунджово е крайно необходима, за да се спре с войната по пътищата! Тя е нашата социална кауза! Всички виждаме какво се случва, за съжаление, ежедневно. А писта Узунджово ще е мястото, където младите хора ще имат възможност да дрифтят в безопасна среда, вместо да правят гонки по улиците и по магистралите. Вече сме говорили с автошколи от областта, които ще имат възможност тук да идват и да обучават бъдещи шофьори, ще дадем възможност и за практически и теоретични занятия. Има много потенциал в тази наша мечта, затова няма да спрем да я гоним със знанията си и с моторите си, разбира се“, казва Иван Минев.

    Именно по негово предложение Общински съвет Хасково прие Наредба за управлението на летище Узунджово и първите приходи в общинската хазна не закъсняха. „Интересът към този обект е огромен, просто трябва Хасково да изпревари всички в България и да направи тук писта и действащо летище“, категоричен е Иван Минев.

    Бъдещото съоръжение, което няма аналог на Балканите, ще даде силен тласък и на туризма, и на икономиката в Хасково. „Представете си само, че всяка седмица тук ще има спортни форуми, състезания, демонстративни мото-шоу прояви, концерти, партита под открито небе и т.н. Това означава на първо място, че всеки ще знае името на нашия град - Хасково! Означава хиляди хора, които ще идват в Узунджово, ще се посетят туристическите обекти в Хасково, Димитровград, Минерални бани, ще видят Александровската гробница, ще отидат до Извора на Белоногата в Харманли, до Свиленград и Мезек, например. Нашата писта ще даде изключително силна стартова скорост на икономическото развитие на цялата област. Убеден съм в това!“, категоричен е Иван Минев.

    „Не се изненадвайте, когато чупя протокола и вместо с официален костюм, се явявам на събития с мото-екип. Няма да спра да го правя, както и моите приятели и съмишленици, докато не направим писта и летище Узунджово. Пък и след това“, с усмивка се „заканва“ Иван Минев.

    За да стане област Хасково център на моторните спортове на Балканите, гласувайте за Иван Минев с №22 и преференция 104 в бюлетината.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини