Honor Magic V Flip - компактен телефон, но истинско бижу

Напоследък Honor успяват да ни изненадат приятно с модели, в които залагат както на добра производителност и технически характеристики, така и на впечатляващ дизайн. След успеха на сгъваемия им Magic V2, сега идва ред и на Magic V Flip. Неговата премиера бе в Китай, но се очаква до края на годината да стигне и до международния пазар.

Както може да се досетим от името му, той е от т.нар. женски сгъваеми телефони, които сa по-компактни на размери и се сгъват както моделите с капаче от близкото минало. Моделът има няколко основни характеристики, на които няма как да не обърнем внимание.

Първият голям плюс на Magic V Flip е 4-инчовият външен дисплей - най-големият, използван при подобен модел досега. Той покрива цялата половина на корпуса и дава възможност за лесен и интуитивен достъп до голяма част от функциите, без да е необходимо да го отваряме.

На него може да боравим с цели 40 приложения, което ни звучи повече от добре. Има обособена зона за известия, където може да ги преглеждаме бързо и лесно, както и винаги да знаем колко е часът. Поддържа и възможността да гледаме видео, докато правим нещо друго. Има достатъчно място и за иконките на приложенията. Предлага и разнообразие от впечатляващи скрийнсейвъри, които го превръщат в истинско бижу.

Освен това дисплеят е най-яркият на подобен модел, който сме виждали досега - с пикова яркост от цели 3000 нита, което дава възможност да го използваме при различни нива на осветеност, дори под яркото слънце. А когато отворим Magic V Flip, разполагаме с голям 6.80-инчов екран с пикова яркост 4000 нита. И двата поддържат 120Hz опресняване.

Не по-малко впечатляваща е и камерата на смартфона. На предния панел при дисплея е поместена 50 МР селфи камера, а на гърба - още една 50МР в комплект с 12 МР ултра-широкоъгълна.

Сгъваемият смартфон на Honor е поредният, в който е използвана силициево-водородна батерия с капацитет 4800mAh като по-природосъобразната алтернатива на добре познатите литиево-йонни. Това за някои може да е плюс, но няма как да не подчертаем, че технологията е все още нова и няма достатъчно доказателства доколко е ефективна.

При производителността при Magic V Flip обаче има известни разочарования. Те са свързани с използвания процесoр, който е Snapdragon 8+ Gen 1. Като имаме предвид, че през есента очакваме премиерата на Gen 4, това решение на производителя определено е черна точка в актива на иначе привлекателния модел. Предлага се във версии с 12 и 16GB RAM и вътрешна памет от 256 или 512GB, както и с 1TB.

По отношение на дизайна, отново сме приятно изненадани. Марката залага на станалите отличителни за нея преливащи се цветове, които закачливо си играят със слънчевите лъчи. Моделът е с алуминиева рамка, а теглото е едва 193 г. Предлага се в четири разцветки - черно, бяло, шампанско и зелено, пише CNET.

Обявената цена на Honor Magic V Flip на този етап е около 640 евро, но ще трябва да изчакаме европейската му премиера, за да разберем колко ще струва и тук. Но със сигурност това е доста по-малко в сравнение с други подобни модели.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини