Пролетта идва с летни температури

От днес до понеделник времето ще бъде слънчево, само с временни увеличения на облачността. Температурите ще се повишават и от интервала от 10 до 15 градуса днес, в понеделник ще достигнат стойности от 17 до 22, на места в низините до 23-24 градуса.

Минималните сутрин ще са от 3 до 8 градуса, на места в понеделник до 9-10. Ще бъде почти тихо.

В понеделник следобяд облачността ще се увеличи и през нощта срещу вторник в западните и планински райони, а сутринта и през деня и в северните части на страната ще превали краткотраен дъжд, който на места може да бъде придружен и от гръмотевици.

Температурите във вторник ще се понижат и ще са от 12 до 17-18 градуса. Ще духа умерен северозападен вятър.

В сряда ще остане ветровито, с променлива облачност. Температурите ще бъдат без промяна.

В четвъртък и петък вятърът ще отслабне, облачността ще намелее и температурите слабо ще се повишат до стойности в интервала от 14 до 19 градуса. Ще бъде почти без валежи.

В планините също ще бъде топло: утре с температури на височина 1200 метра около 9-11, а в неделя и понеделник от 12 до 13-14 градуса. Ще духа слаб вятър от югозапад.
Във вторник обаче времето в планините рязко ще се влоши. Ще се заоблачи, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще завали дъжд, а по високите части над 1200-1400 метра - сняг. Температурите ще се понижат и на 1200 метра надморска височина през деня ще са от 4 до 5 градуса.

Утре настъпва астрономическата пролет.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини