Nokia пуска телефон с QWERTY клавиатура за 90 евро

Мобилният апарат С3 е най-евтиният досега от серията с пълна клавиатура на компанията, която се допълва с още два нови телефона от по-висок клас.

Моделът С3, в базиран на платформата Nokia Series 40 и заедно с него до края на второто тримесечие на пазара трябва да се появят още два модела с QWERTY клавиатура - базiраният на Symbian S60 v.5 телефон С6, който според компанията ще струва 220 евро и Symbian S60 v.3 устройството E5 на цена 180 евро (б.р. цените са препоръчителни и не включват ДДС и евентуална надценка от доставчиците).

Най-евтиният телефон от тази нова серия на финландците, С3 (на снимките), е снабден с 2,4-инчов екран с резолюция 320 х 240 пиксела (същият има и моделът E5). Апаратът е оборудван и с Wi-Fi връзка, но за разлика от по-старшия модел Е5 не поддържа мобилни мрежи от трето поколение и A-GPS навигация. Включена е обаче стандартната вече 2-мегапикселова цифрова камера, както и възможност за включване на карти памет с обеми до 8 GB.

Моделът С3 е минималистично окомплектован с приложенията Ovi Mail, Ovi Chat и Opera Mini.

Интересно звучи и Nokia C6, който освен с QWERTY клавиатура е оборудван с резистивен сензорен дисплей с 3,2-инчов диагонал и резолюция 640 х 480 пиксела. Този телефон има още FM радио приемник, A-GPS навигатор, както и Wi-Fi и HSDPA поддръжка.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини