С пиеса по Вазов ПМГ Димитровград празнува рожден ден

С пиеса по мотиви от романа "Под игото" природо-математическата гимназия "Иван Вазов" в Димитровград празнува 65-ата годишнина от основането си днес. В залата на драматичния театър ученици, бивши и настоящи учители и гости, сред които депутатите Иван Петров и Ангел Найденов и шефа на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов стаха съпричастни на вълненията на Рада Госпожина и нейните възпитанички. В героите на Вазов се превъплатиха ученици от различни класове на гимназията, които бяха бурно аплодирани от залата заради актьорските си умения.

Директорът на училището Илияна Славова раздаде грамоти на всички ученици, наградени в различни национални и регионални състезания. Торти от ГЕРБ получиха капитаните на спортните отбори в гимназията, постигнали успехи в състезанията.

ПМГ "Иван Вазов" е първата гимназия в региона, основана още преди създаването на Димитровград, похвали се директорката. Тук е създаден и първия компютърен кабинет, първата паралелка с преподаване на чужд език, от тук са и първите участници в международна олимпиада. Димитровградското училище отваря врати на 16 декември 1944 година след указ на тогавашното образователно министерство.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини