Преглед на пресата в Димитровград

На пазара в Димитровград от днес е новия брой на "Общински вестник". В него ще прочетете за посещението на президента Георги Първанов в града, цитирани са неговите думи - "Димитровград е уникален,феноменален проект". На първа странишца другите теми косоат дълговете на Общинската болница - над 1 000 000 лв., и 100-годишния юбилей на ОУ"Пенчо Славейков".

От втората страница на "Обшинският вестник" е публикуван материал за предстоящите дни на поезията "Пеньо Пенев на 10 и 11 май. Пак от там ще научите, че Социалното предприятие в Димитровград има нов управител, психологът Таня Гьокова. Пускат каик по река Марица, информира от същата страница регионалния седмичник. Това ще стане утре, по проект на читалище Култура в града. Всеки желаещ може да се повози, става ясно от материалана вестника.

Образователни да другите теми на вестника - "Каравеловче" изпита знани на ученици- деца от 3 и 4 клас в СОУ"Любен Каравелов" изразиха своя тровчески талант в състезание , проведено на 26 април. Концерт -бенефис на 12 "а " клас ще се проведе утре в залата на димитровграския театър, също тема от репортерската страница на вестника. А на трета и четвърта сраница можете да прочетете подробности от посещението на Първанов в Димитровград и събитията на които той присъства.

Това бяха по-важните теми в регионалния седмичник "Обшински вестник".

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини