Инвалиди против предложение за Траурен дом

Клубовете на инвалидите и слепите в Димитровград се помещеват в тази сграда, в нея няма да има зала на покойника

Представители на съюза на слепите и на инвалидите в Димитровград и региона възразиха срещу предложението на общината да бъде създадена зала на покойника в едно от помещенията на димитровградската ул. "Цар Борис І". Там от години се помещават тези две дружества, хората се събират да разговарят и прекарват свободното си време. "Мислим, че не е подходящо тук да се прави зала на покойника", заяви по време на днешната сесия в Димитровград Дина Желева -председател на Регионалния съюз на слепите в Ст.Загора. По думите й общината трябва да обръща повече внимание на хората от тази социална група.

Дина Желязкова от Регионалния съюз на слепите възради срещу предложението

Кметът Стефан Димитров коментира, че от близо 20 години Димитровград няма Траурен дом, където хората да изпращат починалите си близки. Според него е недопустимо, когато се налагат такива поклонения, те да се правят в изложбени зали. "Предложихме това помещение, защото то беше единственото, което остана общинско" мотивира се още градоначалника.

 

Против предложението за траурен дом в помещенията на инвалидите се изказа и председателят на комисията по ТСУ в Общинския съвет Велизар Чолаков. Той се ангажира да намери ново и по-подходящо за тази цел. Подкрепиха го колегите му Димитър Хаджииванов и д-р Андонов. Накрая при гласуването с три гласа "за" и 27 "против" предложението бе отхвърлено.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини