Три фирми искат да ремонтират две димитровградски градини

Зам.кмета Красимир Минев смята, че до началото на юли ще има избрана фирма-изпълнител

Три фирми са били допуснати до участие в конкурса за ремонт на сградите на ОДЗ "Райна Княгиня" и бившата градина "Осми март" в Димитровград, каза замесник-кмета Красимир Минев. Първоначално оферти са подали 7 дружества, но пропуски в документацията са отстранили от участие в търга четири фирми." Отворени бяха ценовите оферти на "Неохим инженеринг", "Аква -3" и "Енемонинг", допълни Минев. По думите му сега техните предложения ще се проверят и ще се прецени коя е най-подходящата. ОДЗ "Райна Княгиня" и ОДЗ -2 -"Осми март" ще се ремонтират основно с пари от фонд "Енергийна ефективност" в размер на 480 000 лв. 261 000 лв. са заделени за саниране и обновяване на "Райна княгиня", а близо 217 000 лв. са парите за ремонт на "Осми март". Ще има и дофинасиране от страна на общината в размер на близо 200 000 лв, каза зам.кмета. Според Минев фирмата-изпълнител ще бъде ясна до 10 юли, когато се очаква да бъде подписан и договора за ремонт.

Ясна е обаче фирмата, която ще ремонтира физкултурния салон в училище "Кирил и Методий" в Черноконево. Това е старозагорската "Билдинг детайл". Училището няма салон и намиращата се встрани сграда сега се преустройва. Стойността на ремонтните дейности е близо 134 000 лв.

Общината започва проучване за изграждане на ЖП спирки в четири села, през които ще преминава скоростната отсечка Пловдив-Свиленград, съобщи още Красимир Минев. Затова от 29 юни до 2 юли в Сталево, Ябълково, Скобелево и Крум ще се проведат срещи с жителите на селата, за да се коментира проблема.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини