Димитровградската преса в понеделник

"Общински вестник" излиза днес на вестникарския пазар в Димитровград. Проблемът "детска агресия" съществува и прогресира- това е водищата тема на броя. В него четем за уникален проект, който стартира под егидата на Ротари клуб, става дума за фотографския проект на Инко Бургелов "Да преоткрием България". Избират изпълнители за ремонт на детски градини, е друга от темите в "Общинския вестник", седем фирми са подали оферти, допуснати до участие са само три от тях. Общината иска надлез за пътя Ябълково-Крум, АПИ отказва. За сериозният проблем, който има общината при предстоящото строителство на магистралата, четем на стр.2.

Сграда на Министерство на отбраната става фазанария, пише още седмичника. Става дума за бившето поделение край с. Брод, което след решение на Общинския съвет ще се предостави за ползване на Съюза на ловците и риболовците в Димитровград. За приетите от местния парламент такси за тежките камиони също става дума в дописка на страниците на вестника.

За нов експонат в дом-музей "Пеньо Пенев" информира от новия си брой "Общински вестник". Кутия за цигари с автентични надписи от Пеньо Пенев представлява новата придобивка, която музея е получил от членовете на читалище в Стара Загора. За поредния успех на димитровградския талант Мартин Дафинов също ще прочетете в регионалния седмичник. Възпитаникът на СОУ"Васил Левски" се върна с поредния златен медал, този път от международно състезание край морето. Беседи и сувенири в светилището край Каснаково, информира в дописка вестника. 15 лв. за историческа беседа на група над 20 души вече ще плащат посетителите на Извора на нимфите и Афродита.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини