Намалят такси на димитровградски търговци, ако озеленяват пред заведенията

Отстъпки от такса „Тротоарно право” могат да ползват собственици и наематели на заведения, които поддържат и почистват прилежащите към обектите зелени площи. Тази промяна приеха на последното си заседание общинските съветници в Димитровград. Те направиха корекции в Наредба в №10 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Решението на местния парламент ще влезе в сила в края на тази седмица.

За да се възползват от отстъпката, търговците ще трябва да внесат в Общинска администрация инвестиционен проект „Паркоустройство и благоустройство”. Площта, заложена в проекта, не може да бъде по-малко от 500 квадратни метра, е записано още в наредбата. Специалисти от общината ще трябва да определят доколко наемателите или ползвателите са се справили с реализирането на проекта. Едва тогава ще се пресметнат вложените средства и те ще се приспаднат от местните такси и услуги. Едно от условията е размера на сумите за приспадане да не бъде по-голям от начислените такси за съответния период.

Идеята на местната администрация е да стимулира търговците да озеленяват и поддържат по-големи площи, като средствата в бюджета за тази цел бъдат пренасочени към поддържане на други райони.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини