Организират “Весел плаж” за децата на Димитровград

Интригуваща ваканционна инициатива под названието “Весел плаж” организира тази събота, 24 юли, Община Димитровград. Домакин на събитието, насрочено в рамките на тазгодишното Плувно лято 2010, ще е басейн “Химик”.

Началото ще бъде поставено от 10 ч. много добро настроение, гарнирано с наситена развлекателна програма. За любителите на плажния волейбол ще бъде предоставена възможността да изпробват уменията си в екипна игра срещу противников отбор оттатък мрежата. Освен спортните срещи, край водите на плувния комплекс е предвидена съвкупност от много музика, изпълнения на буфосинхронисти, клоунада и пантомима. Очакванията са, че емоцията на купона ще ескалира с възможността всеки от присъстващите да изяви по неподражаем начин актьорски или певчески умения. Чарът на престрашилите се да застанат пред публика ще е в импровизацията.

Входът за всички до 16-годишна възраст е абсолютно безплатен! Присъстващите на съботното шоу могат да отмарят и във водите на басейна. В делничните дни на разположение на децата от 5 до 15 години е безплатен инструктор, ангажиран от администрацията на кмета Стефан Димитров. Само за два дни при Емил Яворов са записани 35 курсисти. За да се оптимизира работата с всяко едно от тях, са разпределени в две групи – за начинаещи и напреднали. Заниманията с малчуганите са от 11 до 13 ч. Надвечер – от 16 до 18 ч., протича подготовката на тинейджърите. И едните, и другите овладяват базови умения в стиловете "Кроул" и "Гръбен кроул".

Досегашните впечатления на Емил Яворов са, че у мнозина от подрастващите се крие потенциален шампион за бъдещи успехи във водните спортове. Яворов още помни времето, когато за плувната и спортна култура на малчуганите са действали щедро дотирани от Държавата национални програми. По финансови причини обаче, с времето една по една те са престанали да съществуват. Затова и сега, според него, заслужава адмирации инициативата на кмета Стефан Димитров да поеме тази позабравена отговорност в свои ръце.

Емил Яворов е един от малкото квалифицирани спасители в региона. Завършил е през 1984 г. бившия Висш институт за физическа култура "Георги Димитров", впоследствие преименуван на Национална спортна академия (НСА).

Впечатленията на инструктора са, че засилен е интересът от страна на 7-8 годишните. Учудващото обаче е, че преобладават децата от други градове. Още през първия ден е записал в групите си ученици от София, Пловдив и съседно Хасково. Повечето от тях всяко лято гостуват при тукашните си баби и дядовци за предстоящите ваканционни дни.

Източник: dimitrovgrad.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини