В Черноконево улиците остават с дупки и след канализацията

Улиците на които се поставя новата водопроводна канализация в димитровградския квартал "Черноконево" няма да бъдат асфалтирани. Ще бъде възтановена настилката само на тези отсечки, на който и преди е имало асфалт, това каза на среща с жителите на квартала кметът на общината Стефан Димитров. Заедно с представители на фирмата, която в момента подменя водопроводната мрежа на Черноконево градоначалника коментира ремонтните дейности и проблемите, свързани с тях. Кметът припомни, че асфалтирането на улиците в квартала е заложено в другия проект за отпадната канализация на Черноконево, където все още тече избор на фирма-изпълнител.

"По-важно е хората да оказват пълно съдействие на екипите на ремонтиращата фирма, за да завършим изграждането на новата водопроводна система в срок, категоричен бе зам. резистентът на консултанската фирма по проекта и бивш шеф на димитровградското ВиК Красимир Герджиков. Той напомни на черноконевци, че трябва да осигуряват пълен достъп до водомерите си на ремонтиращите екипи, които трябва да ги свържат към новата водопреносна мрежа. Ако някой откаже, подписва декларация и тя се предава на ВиК-Димитровград, увери ръководителя на проекта Митко Господинов. По думите му тогава остава съмнението, че съответния абонат крие нелегално присъединяване към ВиК -системата. 146 работника, разпределени в 14 екипа се занимават с изграждането на канализацията на петте квартала на ляв бряг, при нужда ще се търсят още хора, стана ясно на срещата.

Черноконевци питаха кмета дали водата която ще потече по новите тръби ще бъде достатъчна и за най-високо разположените къщи и дали ще бъде чиста. Стефан Димитров увери, че това ще става с помощта на пречиствателната станция за питейни води, която предстои да бъде изградена.

Хората използваха присъствието на местната власт, за да кажат и за други проблеми на квартала- рушащото се старо кино и окаяното състояние на моста над река Марица. Осветление и нова детска площадка за 50 000 лв. ще има в Черноконево, каза димитровградския кмет. Обеща и съдействие по енергоспестяващ проект за училището в квартала.

Тази вечер кметът и фирмата - изпълнител на проекта за подмяна на водопроводната мрежа на ляв бряг ще се срещнат с живеещите в кв.Вулкан. Утре е предвидена такава среща в Мариино, а в четвъртък е ред на живеещите в квартал "Изгрев".

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини