Кокотанеков официално шеф на планетариума в Димитровград

Димитър Кокотанеков е новият директор на димитровградския планетариум

Досегашният старши- учител в димитровградския планетариум "Джордано Бруно" Димитър Кокотанеков вече е шеф на планетариума, след като преди дни станаха ясни окончателните резултати от конкурса за заемане на овакантената длъжност. Старият директор Петър Тончев излиза в пенсия, което наложи и обявяването на конкурс за шефското място в местната обсерватория.

Димитър Кокотанеков очаквано спечели директорския пост в конкуренция с работещия в Кърджали димитровградчанин Бончо Бонев и преподатателките в местни училища Петя Иванова и Елена Бочевска. Кокотанеков е завършил физика и геофизика и има над 25 години трудов стаж в димитровградския планетариум.

Dimitrovgrad.bgvesti.net припомня, че вече са ясни и резултатите от конкурсите в други две училища в община Димитровград - ОУ"Алеко Константинов" и ОУ"Христо Смирненски" в Радиево. В първото школо след поредица от съдебни битки и спорове директор отново стана Дорина Желязкова. Училището в Радиево за изненада на всички ще ръководи младата педагожка Ваня Димитрова. Конкурси за директори бяха обявени в общо 10 училища в хасковска област.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Осем бяха кандидатите за шефския пост в ОУ"Алеко Константинов"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини