Светофар в Димитровград свети в синьо?

Синьо или зелено свети този светофар?

Прясно монтирани светофари на кръстовището на бул."Ст.Стамболов" и ул."Петър Берон"в Димитровград светят в синьо, вместо в зелено. За това алармираха читатели на Dimitrovgrad.bgvesti.net тази сутрин. Новата уредба е била поставена вчера следобед от местна фирма, оторизирана да се занимава с тази дейност. От там обясниха, че светофарите са италиански, отговарят на всички изисквания и имат нужния лиценз. Освен това не виждат проблем с цветовете, които по правило са червено, жълто и зелено.

Блиц анкета с шофьори, изчакващи на кръстовището показа, че повечето намират цвета за зелен, сравявайки го с модерните светофари. Всички водачи обаче бяха категорични, че новата сигнализация работи по-добре от старата. Освен, че са сменени близките светофари, от вчера на  кръстовището до хотел "Славяни" има монтирани и по-високи за по добра видимост, нещо което до сега липсваше. "Това е по-важното, че смениха сигнализацията, философсваха още водачите". Според тях цвета е въпрос на гледна точка и ....очила".

Повечето от шофьорите на кръстовището не виждат проблем с цвета на светофара

Този мъж живее в отсрещния блок и смята, че цвета на светофара е нещо като морско зелено. Димитър обаче е категоричен, че и в Европа зеленото на светофара е такова. "Има си стандарти, едва ли тези, които са монтирали уредбата са ги нарушили", казва димитровградчанина.

А докато стане ясно в зелено или синьо свети новата уредба на димитровградското кръстовище, предприемчив циганин вече оглеждаше старите светофари, захвърлени в градинката отстрани.

Този мъж се чудеше ще има ли кой да прибере старите светофари?

Т.Вълчева 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини