1 °C

Димитровградски куриоз: Слагат скоба на платен паркинг

Сание Ахмед отказа да плати глобата за скобата, а настояваше да даде пари само за дневния престой

На платен паркинг в Димитровград, но със скоба на автомобила си се оказа днес хасковлийката Сание Ахмед. Жената и семейството й продават на неделното тържище от 12 години, но за пръв път се сблъскват с такъв куриоз. В пазарни дни Сание идва винаги към 6 часа сутрин и оставя колата си на платен паркинг до жп линията. Жената разказва, че понякога няма човек на паркинга, на който да плати веднага и прави това към обяд, когато си тръгва от тържището. Днес също не успяла да остави пари, защото пазач липсвал, но след като приключила с търговията, хасковлийката намерила колата си закопчана със скоба.

Служителите на общинската фирма "Паркинги и гаражи" й обяснили, че след като не е платила за гарирането на автомобила сутринта, е спряла тук в нарушение, затова колата й е със скоба. Сание отказа да плати глобата от 10 лв. а настояваше да даде само 2 лв. за престой. От "Паркинги и гаражи" пък извикаха паяка и напомниха, че при вдигане на колата санкцията ще набъбне до 48 лв.

На мястото на спора пристигна шефа на димитровградското предприятие "Паркинги и гаражи" Тенчо Пейчев. Той обясни, че в пазарни дни от 6 до 13 часа винаги има служител, който да събира таксите. "Вече няколко пъти правим компромиси с търговци, които влизат в паркинга без да си платят и настояват да сторят това после" каза Пейчев. Той цитира член от Наредба 9 за обществения ред при ползване на превозни средства в общината, според която билета от платения паркинг се поставя на видно място върху автомобила. Такъв според шефа на общинската фирма в случая липсва.

Шефът на "Паркинги и гаражи" Тенчо Пейчев обяснява какво е нарушението
Паякът дойде да прибере колата на хасковската търговка

След намесата на служители на "Общинска охрана" Самие и семейството й решиха все пак да платят глобата от 12 лв., за да бъде свалена скобата. И в ранния следобед отпътуваха за Хасково.

Платеният паркинг няма бариера и упоменато работно време, негодуваха търговците

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини