Бургелов снима Димитровград от самолет

Победителят в конкурса Инко Бургелов

Победителят във фотоконкурса "Четирите сезона на Димитровград" Инко Булгелов ще използва наградата си от 1 000 лв., за да наеме самолет, с чиято помощ ще снима Димитровград. Това обяви бизнесменът по време на откриването на изложбата с фотоси от конкурса на общината. Снимките на Димитровград ще станат част от проекта  "Да преоткрием България" , който фотографът стартира в началото на лятото. Неговата цел е да покаже родината по един нов и завладяващ начин. 

Второ място във конкурса, показващ Димитровград през четирите сезона зае фотографът Николай Добрев, който получи награда от 800 лв. Трети остана Георги Желязков, който бе отличен с 500 лв. Специална награда за добра работа взе Иванка Ценова, награда получи и най-малката участничка в конкурса, както и целият фотографски клуб на улицище "Алеко Константинов".

849 фотографии на 47 участници се включиха в конкурса "Четирите сезона на Димитровград", обявен преди една година от общината. Петчленно жури с председател проф. Никола Лаутлиев подбра 80 от снимките, които тази вечер украсиха централната алея на Димитровград. Всички отличени фотографи получиха като подарък и луксозен албум с най-добрите снимки от конкурса.

Преподавателят в НБУ Светла Иванова /първата в ляво/ бе част от журито на конкурса, заедно с директора на хуманитарната дирекция в общината и галеристката Надежда Стойнева

Една от снимките на Инко Бургелов в изложбата

Николай Добрев, класирал се на второ място
Спечелилият трето място в "Четирите сезона на Димитровград" Георги Желязков

Т.Милева 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини