Закриха лятната академия по изкуствата с изложба

Ганчо Петров от село Странско е горд с произведенията си по керамика

Близо 100 творби на изобразителното изкуство и керамиката бяха показани в изложба на възпитаниците на тазгодишната лятна академия по изкуствата в Димитровград. Тя се проведе през целия август и повече от 30 деца се занимаваха с различни дейности - рисуване, пеене, музика, танци, керамика, археология. Освен от Димитровград в различните видове изкуства се учеха и малчугани от селата в общината. За малкия Ганчо Петров от димитровградското село Странско това бе първото участие в Лятната академия. На изложбата детето гордо показваше произведенията си от часовете по керамика.

Лятната академия по изкуствата се организира за трети пореден път от преподаватели от Детския и младежки център и се ръководи от Маргарита Дякова. За пръв път тази година начинанието получи и финансова подкрепа от министерството на културата като признание за добрата идея и реализация.

Художници от пленера "Димитровград 2010" също уважиха занимавията на Лятната академия и дадоха ценнни съвети на бъдещите творци и склуптори.Накрая както подобава за финал на едно такова творческо начинание имаше и почерпка от лакомства и сок за всички участници в академията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Част от картините на участниците в класа по изобразително изкуство

И малката Вихра бе дошла да разгреда изложбата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини