Седем министри на разпит в парламента

Седем министри ще отговарят на въпроси на народни представители по време на парламентарния контрол днес.

Първа на питания ще отговаря Нона Караджова, министър на околната среда и водите.

Отправените въпроси към нея са относно: действия на Министерството на околната среда и водите във връзка с установяване на получено финансиране за изграждането на водопровод в община Аврен, Варненска област; прилаганата политика и конкретните мерки на Министерството на околната среда и водите при съчетаване на опазването на биологичното разнообразие и защита на живота и поминъка на хората в планинските райони; депонирането на твърди битови отпадъци от софийска община в новопостроеното регионално депо за твърди битови отпадъци обслужващо общините Ловеч, Летница и Угърчин; финансиране на обектите "Депото за твърди битови отпадъци" с. Цалапица и "Предприятие с депо за третиране на битови отпадъци" гр.Пловдив; радиационната обстановка на залива Вромос; изграждане на завод за преработка на битовите отпадъци в София.

Николай Младенов, министър на външните работи, ще отговори на питане относно работата на Министерството на външните работи по Официалната помощ за развитие.

Транспортният министър Александър Цветков ще отговори на въпрос относно преобладаващите турски радиостанции по българското Черноморие.

Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на питания относно: степента на реализация на структурните промени и изграждане на органите за управление в сектор "Водоснабдяване и канализация" в Република България; гарантиране изпълнението на схемите по Оперативна програма "Регионално развитие 2007 - 2013 г."; гарантиране на политиката на модернизация на основната техническа инфраструктура с национално значение, в условията на силно намалено бюджетно финансиране.

Проф. Анна - Мария Борисова, министър на здравеопазването, ще отговори на питания относно: обещаното увеличение с 10% на трудовите възнаграждения в системата на спешната помощ; методика за изготвяне на Областна здравна карта във връзка с изготвянето на Национална здравна карта и преструктурирането на лечебните заведения за болнична помощ в област Шумен; резултатите от проверка на Изпълнителна агенция "Медицински одит" в 20 болници; изпълнението на Проект BG051PО001-6.02.02 ПУЛСС /Практически увод в лечението на спешните състояния/.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов ще даде разискване във връзка с предстоящата кампания по гроздобер 2010 г., а социалният министър Тотю Младенов ще отговаря на питане относно намеренията на правителството за увеличаване на изискуемия осигурителен стаж за пенсиониране.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини