Математици разчупват образ с шеги и закачки

Много бивши и настоящи преподаватели участваха в конференцията

Да покажат по-забавната страна на математиката и да подобрят образа на преподавателите по този предмет се постараха днес участниците в конференцията "Традиции и иновации в обучението", на която Димитровград е домакин днес и утре. Още в самото начало обстановката разчупи доц.д-р Жени Ковачева, която разказа няколко забавни истории за математиците и как те се приемат от околните. "Важно е учителите да не губях откривателския дух и да преподават с любов", подчерта доц.

 Научната конференция е посветена на пригалането на информационните технологии в обучението и това как те се прилагат в димитровградските училища. Поводът за нея е 45-та годишнина от създаването на секцията на математиците в Димитровград. Форумът откри председателя на местната секция Катя Чалъкова, а поздравление към участниците направи и димитровградския кмет Стефан Димитров.

Поздравления за реализирането на добрата идея да се споделят практики в обучението по математика и информационни технологии отправи задочно и зам.министърът на образованието Милена Дамянова. Математици от Хасково и Стара Загора уважиха форума на димитровградските си колеги. Сред гостите в зала "Гпосето" бяха директори, преподаватели и много бивши учители от Димитровград.

Конференцията откри Катя Чалъкова, а градоначалникът Стефан Димитров поздрави участниците
Доц. Сендова се постара да разчупи строгия образ на математиците

Председателката на димитровградската секция на математиците Катя Чалъкова първа застана през участниците във научния форум, за да говори за иновациите в математическото образование и опита на ПМГ "Ив.Вазов" в тази насока.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини