225 бебета в Димитровград, АГО остава

225 бебета са се родили в Димитровград от началото на 2010 година, казаха от местното АГО. Цифрите засега сочат повече новородени димитровградчанчета в сравнение с миналата година, както и факта, че момичетата са повече от представителите на силния пол. Въпреки проблемите в здравния сектор и забавените плащания в болницата и НЗОК, лекарите в Родилно отделение се радват на статистиката.

В отделението обаче все още витаят слухове за закриването му. Тях за пореден път разсея днес управителят на здравното заведение д-р Здравко Наков. Той припомни, че според проекта на здравната карта в страната, АГО в Димитровград ще има. От началото на следващата година се предвижда Родилното да е с 9 легла по-малко. Намалението на легловата база касае почти всички отделения на болницата, като общо ще бъдат съкратени 29 легла.

Според Наков все още не е сигурно дали ще бъде сформирано отделение за долекуване в МБАЛ "Св.Екатерина". "Такова е нашето предложение, но всичко зависи от решението на правителството и окончателния вариант на националната здравна карта", категоричен е управителят на димитровградската болница.

В местното АГО пак се притесняват от закриване

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини