Димитровград би дузпата на Ботев -Пловдив

снимка plovdiv24.bg
Единият от лидерите в Югозападната “В” група Ботев (Пловдив) видя края на мечтата си да стане носител на Купата на България въпреки третодивизионния си статут, след като бе отстранен от Димитровград 1947 след дузпи. Редовното време завърши 2:2 и според правилата за тази фаза на турнира се преминава направо към изпълнение на дузпи.
 
Ридван Хаджифейзула и Красимир Кръстев направиха пропуски за “канарчетата” от бялата точка, въпреки че вратарят Николов спаси удар на играч на Димитровград. Преди почивката "жълто-черните" изиграха изключително слабо полувреме. След кратък първоначален натиск и няколко пропуска на Атанас Курдов, играта се изравни и гостите заредиха опасни контра атаки.
 
С голове в 20-ата и 40-ата минута, гостите поляха със студен душ своите домакините. Второто полувреме започна с греда за Димитровград. Все пак Ботев изравни резултата след масиран натиск и два гола на Илиян Христов.
 
Това бе третият мач между двата тима в рамките на по-малко от два месеца, като в предишните два двубоя “канарчетата” винаги излизаха победители. При официалното си представяне “жълто-черните” се наложиха с 4:0, а в мач за първенство пловдивчани спечелиха с 1:0 като гост. Днешният двубой, също както и този от официалното представяне, се игра на осветление.
 
Мачът бе последен от предварителните кръгове в турнира, в които участват само тимове от аматьорските дивизии в българския футбол. Победителят Димитровград се класира за първия редовен кръг, в който ще участват 8 отбора от третия ешелон и всички 24 тима от двете "Б" групи. 16-те прескочили първия етап отиват на 1/16-финалите, където се включват и елитните представители.
Източник: БЛИЦ
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини