Григор с 16-а поредна победа

Григор Димитров записа 16-та победа в последните си 16 изиграни мача, след като в среща от първи кръг на чалънджъра с награден фонд 64,000 евро в Рен (Франция) отстрани с 1:6 6:0 6:4 представителят на домакините Лоран Роше, предаде сайтът "Тенис кафе".

Двубоят започна ужасно за Гришо, който спаси пет точки за пробив в първия си сервис гейм, но при шестата допусна третата си двойна грешка и Рошет поведе с 1-0. До края на първата част хасковлията изпитваше сериозни проблеми както на ретур, така и в собствените си геймове и след половин час игра представителят на домакините поведе със сет аванс.

Катастрофата в първия сет не се отрази негативно на Григор Димитров, а точно обратното - Гришо показа шампионски характер, спечели шест поредни гейма и след само 20 минути игра изравни за сет на сет.

Началото на третата решителна част бе много равностойно, а сервиращите задържаха без сериозни проблеми своите подавания. Стигна се до прословутия седми гейм, в който 19-годишният българин нанесе своя удар, възползвайки се от втората си точка за пробив и поведе с 4-3 гейма. При 5-3 Григор сервираше за победата, пропусна цели четири мачбола, но при петия не сгреши и след 86 минути игра сложи точка на спора в този двубой.

Във втори кръг Григор Димитров ще срещне канадеца Франк Данчевич или преминалия през квалификациите германец Матиас Бахингер, които ще излязат на корта във вторник. В миналото хасковлията е играл и с двамата - победа с 6-4 4-6 6-3 над Данчевич и загуба с 3-6 5-7 срещу Бахингер.

С класирането си за тази фаза на турнира в Рен Григор Димитров си осигури 8 точки за АТР ранглистата, а при нова победа ще прибави още 10. Следващият мач на първата ни ракета се очаква да се играе в сряда, а точният час ще стане ясен вторник вечерта, когато бъде публикувана програмата за следващия ден.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини