Литекс победи Левски

Литекс обърна Левски в края и го би с 2:1 в Ловеч. Гол на резервата Светослав Тодоров две минути преди края донесе ценния успех на ловчанлии, който ги изкачва на първото място във временното класиране. Левски откри резултата в града на люляците с попадение на Гара Дембеле в 11-ата минута, което е 14-о негово в „А” група. Христо Янев обаче изравни в 29-ата минута от свободен удар. В края шампионите грабнаха 7-ата си победа този сезон, предаде Novsport.

Иначе през първото полувреме играчите на двата тима влязоха в ръкопашна схватка, което доведе до два червени картона - за Пламен Николов и Дарко Тасевски.

Съперниците влязоха в битка от самото начало на мача. В 11-ата минута Левски откри резултата. Тасевски изведе Дембеле сам срещу Виничиус и френският нападател с техничен прехвърлящ удар прати топката в мрежата на домакините.

Литекс моментално се хвърли в атака, но до опасности пред вратата на Митрев не се стигна. В 17-ата минута на другия фронт Дембеле направи невероятен пропуск, след като във вратарското поле засече над вратата центриране отляво.

След няколко опасни атаки на домакините в 29-ата минута Христо Янев изравни резултата. Бившият цесекар изпълни прецизно свободен удар и накара Митрев да извади топката от мрежата – 1:1.

Само две минути по-късно нарушение на Гаджев и реакция на Дока доведе до масов бой между играчите на двата отбора. Ненадейно се появи Пламен Николов, който провокира най-добрия играч на Левски Тасевски. Двамата си размениха удари в лицето. Страстите се нажежиха до краен предел и футболната среща заприлича на двубой по свободни боеве. След като страстите се успокоиха главният рефер Станислав Тодоров извади червен картон на Николов и Тасевски. Също така арбитърът не пропусна да декорира още няколко футболиста на двата съперника и така не изпусна мача от контрол.

До почивката ще се запомни силният шут на Дока от границата на наказателното поле, който бе спасен от Митрев.

Второто полувреме започна с много брак в действията на двата отбора. Чак в 66-ата минута Левски създаде опасна контраатака, при която Жоазиньо проби до наказателното поле и стреля встрани от вратата.

В последните десет минути двата отбора се разиграха. В 80-ата минута Мулдер стигна до вратарското поле след комбинация с Дембеле, но стреля високо над вратата. В ответната атака Светльо Тодоров не се възползва от грешка Митрев и равенството се запази.

Развръзката настъпи в 88-ата минута, когато Янев удари греда след изпълнение на свободен удар. Атаката обаче продължи и Светльо Тодоров този път не сбърка. Отбраната на Левски остави непокрит бившия национал при ниско центриране на Дока и нападателят технично прехвърли Митрев за крайното 2:1.

Победата на ловчанлии, дошла след пълен обрат, ще ги изстреля на първото място в класирането с актив 25 точки, колкото има и Левски, но „оранжевите” засега имат предимство при преките двубои.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини