Лекарите в Димитровград не стачкуват, дали им парите за август

Лекарите от димитровградската болница днес няма да протестират заради неизплатените пари по клинични пътеки, каза за Dimitrovgrad.bgvesti.net управителят д-р Здравко Наков. Той уточни, че подкрепят колегите си от Хасково, които ще спрат работа от 13 до 14 часа, но решение за такива действия в Димитровград не са коментирани. По думите на Наков, ефективните стачки се координират с Лекарския съюз, но тук такива разговори не са водени.

Шефът на МБАЛ"Св.Екатерина" каза още, че винаги когато се заговори за протести, от Здравната каса бързат да преведат част от дължимите суми. Така е станало и тази седмица, когато по сметките на болницата са влезнали 172 000 лв., които са от делегирания бюджет, наложен от касата за месец август. Тогава на национално ниво бе решено димитровградската болница да получи 65% от средномесечната заработка. "Остава да ни преведат още 54 000 лв., което не е ясно кога ще се случи", допълни д-р Наков.

Когато се заговори за протести и от Здравната каса, бързат да превеждат пари, смята управителят д-р Здравко Наков

Няма информация дали някои от по-големите лекарски практики в Димитровград ще стачкуват днес. Със сигурност протест няма да има в "Здраве ООД", казаха джипита работещи там.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини