Решено: Половин такса за 33 маси на Неделен пазар

Градоначалникът Димитров днес отсъстваше, на сесията го заместваше зам.кметът Христо Колев

Очаквано местният парламент в Димитровград направи реверанс към търговците на Неделен пазар, чийто маси са в района на спортна зала "Младост". От началото на лятото там тече ремонт на площада, който по предварителни планове трябваше да вече да е приключил. Заради намалената работа и по-малко оборот, със задна дата от 1 септември наемателите на 33 маси от двете страни на залата ще плащат половин наем. Решението бе взето без дебати от Общинския съвет.

По същия начин бяха гласувани и почти всички 59 точки от дневния ред за приблизително три часа работа на местните законотворци. Те определиха нови места на таксиметровите стоянки в Димитровград, като месечната такса която ще заплащат таксиметровите превозвачи вече е 10 лв.

Увеличен бе капацитетът на Дневните центрове за деца и лица с увреждания. Този за деца вече ще разполага с две места повече - от 28 те станаха 30. Дневният център за възрастни може да приема 34 души за занимание и обучение, определиха общинарите.  22 язовира в общината вече са с открита процедура за концесия след одобрителния вот на ОбС-Димитровград.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини