51 искат да стават преброители в димитровградско

Документи за преброители се подават на първия етаж в общината в информационния център за обслужване на гражданите

51 души искат да станат преброители и контрольори за Димитровград в националното преброяване на населението, което ще се проведе през март догодина. Толкова са подадените до момента заявления от желаещи лица от града и региона. Документи за преброители започнаха да се приемат от 10 ноември, освен заявление се подава и европейски формат на автобиография, копие от диплома за завършено минимум средно образование и паспортна снимка.

Кандидати ще се набират до 10 декември 2010 година, припомни секретарят на общината Диана Димитрова. Документи се приемат на първия етаж в общината на гише 1,2 и 3 в центъра за обслужване на граждани. Заявления могат да се изтеглят и от сайна на община Димитровград.

Молбите на кандидатите за преброители ще разгледа общинската преброителна комисия, която  ще състави списък на подходящите лица. Най-късно  10 януари 2011 г. този списък ще е ясен, уточни секретарят в общината.

Одобрените за преброители и контрольори ще сключат граждански договори и ще получат служебни карти, с които да се представят в домовете на хората. Задължително условие е те да подпишат клетвена декларация, защото ще работят с личните данни на населението. Ако преброителят откаже, с него няма да се сключва договор. Засега е ясно, че в Димитровград и общината ще са нужни близо 300 преброители, които ще получават по 350 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини