Второкласник без грешка в "Иван Салабашев"

Без нито една грешка е решил всичките задачи в математическото състазание "Иван Салабашев" второкласникът Даниел Иванов от ОУ"Алеко Константинов". Той е събрал максимален брой точки и се е класирал на първо място при второкласниците, обяви на награждаването в зала "Гросето" днес шефката на математиците в Димитровград Катя Чалъкова. "Това е първото математическо състезание на Даниел и той показва, че е готов да печели още конкурси и в бъдеще, каза Катя Чалъкова.

Турнирът "Иван Салабашев"е за деца от 2 до 11 клас и се проведе тази събота в Димитровград. В него участваха близо 260 ученици. На първо място при третокласниците се е класирал Георги Иванов също от училище "Алеко Константинов". Победител при 4 клас отново е възпитаник на същото училище - това е Надежда Цветкова. Мартин Делчев от ПМГ"Ив. Вазов"е победил при петокласниците, а в шести клас първи се е класирал Марио Илиев също от ПМГ - Димитровград.

Пак възпитаничка на ПМГ е начело при седмокласниците, това е Кристина Димитрова. Две първи места е отсъдило журито в 8 клас, те са за Георги Калинков и Теодор Стойчев и двамата от математическата гимназия в Димитровград.

При деветокласниците победител е Андрей Петков, в 10 клас първи в турнира "Иван Салабашев" е Кирил Иванов, а при 11 -класниците начело е Иван Еневски, всички победители са от димитровградското ПМГ.

Катя Чалъкова връчи наградите на големите ученици

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини