Арсен над нормите отрови водата в Меричлери - преглед на печата

Арсен над нормите отрови водата в Меричлери - това еводещата тема за новия брой на "Димитровградски пазар". Заради наличие на арсен повече от два пъти над пределно допустимите норми, под забрана е изпълзването на питейната вода в Меричлери и съседдното село Великан, пише седмичника. Градската управа научила за проблема 24 часа след като Регионалната инспекцияза опазване и контрол на общественото здраве издала заповедта.

Изтичане на 3 700 тона амоняк от "Неохим" разиграха в Областта - такава ситуация се е състояла на учебна тренировка в петък на Областния съвет за сигурност. Целта бе да се провери готовността за справяне с възникнали непредвидими ситуации, информира "Димитровградски пазар".

Искат по 35 лв. за репатриран заради снегопочистване автомобил - темата е от стр.8 на седмичника. От дописката става ясно, че парите ще плащат собствениците на автомобили, които не спазят заповедта на кмета да не пречат на снегорините.

Проект за 1,2 млн. лв. ще интегрира 1 700 малчугани от рискови социални групи - пише още "Димитровградски пазар в новия си брой. Проектът бе официално презентиран пред димитровградчани, за да стане ясно, че местната администрация ще кандидатства пред социалното министерство по т.нар. проект "Социално включване".

Избират Спортист на годината - става ясно от дописка на стр.9 на вестника. Комисия ще набележи победителите в три категории, церемонията е на 20 декември в местно заведение.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини