Иконостас за 2 бона продават на изложба в Димитровград

Иконостасът предизвика най-голям интерес на коледната изложба

Дървен иконостас с лика на Св.Богородица от дърворезбарят Вълю Христов Ненов е най-скъпият експонат в коледната изложба на димитровградските художници, която бе открита тази вечер в димитровградската зала "Асен Краешников".

20 местни творци, сред който четирима дебютанти представиха картини от масло, акварел, икони, абстрактно изкуство. Цените на творбите варират от 30 до 500 лв., коментираха организаторите от Клуба на дейците на културата

С музиката на поетите с китара Славимир Генчев и Бойко Георгиев бе открита изложбата -базар, както и с пожеланията за хубава Коледа от председателя на КДК -Димитровград Инко Бургелов.

Първата откупка на три дърворезби направи главният изпълнителен директор на "Неохим" Димитър Димитров, който си хареса лице, маска и икона на Св.Богородица с автори Деляна Гогова и Георги Георгиев. Базарът на картини ще остане в зала "Асен Краешников" до 15 януари 2011 година.

Вечерта продължи с традиционната коледна среща на свещи между димитровградски творци и интелектуалци. Сбъдване на мечтите и повече чудеса по Коледа пожела на гостите в КДК председателят на ОбС Катя Чалъкова. И както повелява традицията тя посрещна с пита коледарите от читалището в Странско.

Прозвучаха изпълнения на възпитаници на СОУ "В.Левски", на поетите с китара Славимир Генчев и Бойко Георгиев, на Акустично джаз трио- Димитровград, на рок група "The Straight" със солист Елеонора Сталева.

Шефът на КДК Инко Бургелов каза се обмисля идеята с помощта на благотворителни изложби на димитровградски художници и фотографи догодина ще се съберат пари за проекта за ремонт на зала "Асен Краешников. Финансово рамо ще удари и местния бизнес, смята още Бургелов.

Председателят на КДК Инко Бургелов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини