От кал да си- Иван да си! - преглед на печата

Първият за 2011 година брой на "Тракия 21 век" е вече по реповете. В него четем за най-разпространеното име в България ИВАН. От кал да си- Иван да си е заглавието на темата. На 7 януари в общината вдигнаха наздравици 1596 именници, пише вестника. Сред популярните Ивановци в общината са народният представител и областен лидер на ГЕРБ Иван Петров, шефът на Пожарната Иван Пачов, кметът на Длъгнево Иван Иванов. Вчера именник бе и депутатът Иво Димов.

Хепатитът тръшна 40 в димитровградско, информира още "Тракия 21 век". 25 са случайте в Димитровград, с тези по селата бройката става 40. Седмичникът пише за мерките, които общината предприема заради жълтеницата, купуват се повече препарати за детските заведения и училищата.

Парк "Марица" и 16 сгради - паметници на културата - дописката е от стр.4. Паркът и сградите са декларирани като недвижима урбанистична културна ценност, става ясно след подпикано от министър Вежди Рашидов заповед. Повечето от блоковете са от т.нар . сталински стил и са строени още при създаването на Димитровград.

Борисов открива пречиствателната - новината беше разпространена още в края на тази седмица, когато стана ясно, че премиерът е потвърдил присъствието си в Димитровград идния вторник. Въвеждането на станцията в експлоатация ще доведе до подобряване на екосистемата в региона, твърдят специалистите.

ГЕРБ с клуб в Черноконево - откриването на партийния офис бе вчера, лентата прерязаха именникът Иван Петров, шефката на ГЕРБ Димитровград Катя Чалъкова и секретаря на местната структура Методи Грозев.

Интервю с шефа на ВиК -Димитровград Станимир Евтимов публикува "Тракия 21 век" на своите страници. "По-добре арсен от чешмата, отколкото минерална вода", казва Евтимов и говори за проблема със замърсената вода на Меричлери и Великан и какво ще предприеме дружеството през 2011 година.

Dimitrovgrqad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини