Чакаме Раул Торрес в Димитровград, учи на латино

Известният кубински танцьор Раул Торрес се очаква да пристигне в Димитровград през почивните дни, за да преподава латино танци. Това ще се случи в рамките на започващият тук утре международен танцов семинар и годишна атестация на танцовите съдии. Колежка на Торрес в латино обучението ще бъде Зорница Радловска, също известно име в танцовите среди. 

Организатор на проявата е хореографът на балетна школа "Галаксико" Тихомир Митев, а домакин ще бъде Детският и младежки център в Димитровград. Близо 20 преподаватели по танци и съдии ще проведат тук годишните си изпити и паралелно с това ще обучават деца в т.нар. мастер класове. Семинарът ще продължи 4 дни, от 20 до 24 януари, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Тихомир Митев.

Седем танцови стила ще включва семинара,  за пръв път ще има обучение и в най-новия и аткрактивен MTV стил, който ще преподава Тихомир Митев. Курсът по джаз ще води международният съдия и хореограф на танцова формация "Тангра" Дорина Инжова. Модерната танцова техника ще показва Цветанка Гергинова - преподавател в Националното училище по танцово изкуство - София. В обучението ще са застъпени парадни и спортни мажоретни танци. Първите ще преподава Биляна Масларова от велинградската школа, а вторите - Юлия Попова, лектор в НСА-София.

Подобно събитие се организира за втори път в Димитровград, което говори за престижа на местните танцови школи, коментира Тихомир Митев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини