Какво ни дебне по димитровградските тротоари?

Опасни са комините по покривите на старите блокове на димитровградските улици "Цар Борис" и част от бул."Раковски",  сигнализираха читатели на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Повечето от тях са в окаяно състояние и се рушат, като не рядко от тях падат и парчета тухли. За подобна случка разказват и живеещите в блок 4 на ул."Цар Борис" в Димитровград. Пролет и есен заради дъждовете и влагата падат тухли и мазилки, разказва баба Недялка от Б вход. От нашия блок редовно пада нещо, допълва жената. Доскоро съпругът и е бил домоуправител, но заради болест се отказал да се занимава с проблемите в старата кооперация.

Според новия закон за етажната собственост живеещите в блока сами трябва да се погрижат за ремонтите по покривите или другите общи части. "И преди закона си беше така, само че хората се дърпаха и чакаха някои друг на помогне", смята Недялка. Покривът на строеният през 1957 блок не е бил ремонтиран никога, пояснява жената.

Нямаме пари за ремонти на покрива и комините, разказва Недялка от блок 4 на ул."Цар Борис"
Блок 4 има и друг проблем - мазилката

Ремонт на покрива и козирката на блока обаче са подхванали живеещите малко по-надолу по "Цар Борис", със средства на собствениците на апартаменти. Отказаха да кажат колко им е излезнала реконструкцията. В кооперация по ул."Ромен Ролан" пък сега са се сетили за старите и опасни комини и вече ги санират частично.

По улица "Ромен Ролан" поправят старите комини

Някои от старите блокове в центъра са решили още това лято проблема с покрива и комините

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини