Димитровградската болница взе разрешително за работа

Здравното министерство издаде разрешителни за дейност на 297 болници, сред тях е и Многопрофилната болница за активно лечение "Св.Екатерина" в Димитровград. Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net управителят на здравното заведение д-р Здравко Наков. Според данни на Здравното министерство, общо 312 болници в България са кандидатствали за пререгистрация.

"Димитровградската болница е получила потвърждение, че ще бъде пререгистрирана още в края на декември миналата година", допълни д-р Наков. Според него, не би трябвало да има и промяна в мястото на нашата болница в проекта за Здравната карта. Днес в столицата ще бъде неговото официално представяне. Шефът на МБАЛ "Св.Екатерина" смята, че димитровградската болница очаквано ще получи второ ниво на компетентност. От управата на болницата са готови да коментират проекта на новата Здравна карта, когато той стане публично известен.

Пререгистрацията на здравните заведения е важна част от здравната карта, припомни д-р Наков. В проекта се съдържат максималния и минимален брой на болничните легла по области в България. До края на февруари ще бъде изготвен и регистър с всички лечебни заведения за болнична помощ и техните нива на компетентност.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини