"Звездица" готви Великденски концерт в Димитровград

Великденски концерт в Спортна зала "Младост"  подготвя в момента танцов ансамбъл "Звездица", похвали се единият от ръководителите на формацията Антония Иванова. "От 4 години не сме правили голяма самостоятелна изява в Димитровград", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Антония Иванова. Според нея, това е едно голямо предизвикателство, защото е пред местна публика, която подкрепя, но и е най-взискателна към изпълненията.

Другото огромно предизвикателство пред танцьорите от тукашната формация е участието им на танцов конкурс във Финландия. За столицата на Лапландия - Рованиени през юни заминава малката група 9-12 години, каза още ръководителката на "Звездица". През 2011 година ТА "Звездица" ще има и една изява на фестивал в съседна Македония.

Преди концертите у нас и в чужбина, от "Звездица" се концентрират върху организирането на семинар на хореографите. Той ще се проведе съвсем скоро, на 12 февруари в репитиционната зала на ансамбъла. Обмяна на опит и добри практики между хореографи от Димитровград, Хасково, Пловдив, Ст.Загора и Харманли е идеята на проявата, в основата на която стои пак Антония Иванова.

 Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини