Жури опитва вино и мезета два часа, избира победители

Журито дегустира вина и мезета повече от два часа, за да определи победителите, в него влизаха инж. Димитър Желязков, шефката на ДВСК д-р Олга Господинова и поетът Кръсю Кръстев

Мерлото на Живко Иванов спечели първа награда в проведения снощи конкурс за най-хубаво вино, произведено в домашни условия. Празникът на виното и мезето бе организиран от общината, местното читалище "Култура" и тукашна винарска ложа и събра на едно място поети и любители на хубавите напитка и мезе.

Победителят получи като награда пръскачка за лозята си. Според специалистът по напитки и председател на журито инж. Димитър Желязков виното на Живко е нетипично хубаво, за произведено в домашни условия.

На второ място се класира напитката, произведена от бизнесменът Митю Вълчев, който е и председател на комисията по земеделие към местния парламент. Освен грамота, Митю Вълчев получи подарък Лозарски ножици.

Победителят в надпреварата за най-хубаво домашно вино - Живко Иванов, неговотата напитка бе смес от мерло и памид

Хасковлията Гроздан Въков спечели трета награда в конкурса за най-хубаво домашно вино. В раздела за бяло вино имаше само един участник и логично той спечели наградата. Майстор на бялото вино се оказа Кирил Георгиев, за което журито бе категорично, че е с отлични качества.

Гостите на празника на виното и мезето

Произведено в димитровградското село Воден бабек бе поставен на първо място в надпреварата за най-хубаво мезе. "Воденско бабе" се казва мезето, дело на фирмата на дългогодишният производител Живка Господинова. Избран бе и победител при мезетата от сланина и риба.

Виното на бизнесмена Митю Вълчев бе в челната тройка на отличените напитки

Празникът на виното и мезето догодина да се пренесе на площада пред общината си пожелаха в края на срещата организаторите.

Живка Господинова от село Воден взе първа награда при мезетата, за произведения от фирмата й бабек

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини