Седмокласник от Димитровград грабна варненска награда

Делян Балев и преподавателката Денка Николова

Седмокласникът Делян Балев от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков” спечели първа награда за проза на националния литературен конкурс „Любовта в нас”, който се проведе преди дни във Варна. Неговата творба бе отличена на първо място във възрастовата група 5-8 клас в раздела за проза измежду 176 произведения, похвали се учителка му по литература Денка Николова. Днес Делян бе във Варна, за да получи отличието си от организаторите - общината и местния Детски комплекс.

„Замъкът на любовта” е заглавието на есето на Делян, което показва един по-различен поглед към любовта. Тя свързва хората, кара ги да бъдат добри и изгражда близостта между тях, коментира преподавателката.

"Писах за едно различно от физическата любов чувство, любовта към изкуството и към душата, казва победителят. Той е обрисувал с думи замък, в който хората могат да покажат всички свои положителни качества и да ги обединят в името на доброто дело.

За Делян това е първа награда в областта на литературата. Досега той е печелил отличия в сферата на изобразителното изкуство. Готов е, обаче да мери сили и в нови конкурси.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини