Локо Пловдив смаза Димитровград с пет гола

Треньорът на димитровградските футболисти Митко Добрев

Отборът на Локомотив (Пловдив) представи официално отбора си за пролетния дял на шампионата в „А” група с разгромна победа с 5:1 над третодивизионния Димитровград. Срещата се игра на стадион „Пловдив” до Гребната база, познат още като Голямата къща, пред около 1000 верни „черно-бели” ултраси.

Състоянието на терена бе повече от плачевно, след като над Пловдив от снощи се изсипва проливен дъжд. Словенският нападател Яка Щромайер, за който вчера Неделчо Матушев каза, че бъдещето му зависи от проверката с Димитровград, се появи в игра през втората част и успя да отбележи два гола, което означава, че той най-вероятно ще остане при „смърфовете”.

Иначе двубоят започна лошо за Локомотив, след като още в 16-ата минута пловдивчани бяха изненадани с бърза контраатака на тима на гостите – 0:1. Само 5 минути по-късно обаче, „черно-белите” изравниха със страхотен гол, след като Йордан Тодоров засече от воле центриране отляво на Здравко Лазаров – 1:1.

До края на полувремето нови голове не паднаха и така двата тима се оттеглиха на почивка при равенство. Малко преди края Неделчо Матушев пък замени стража си, както и Огунсото.

Втората част започна с натиск на домакините, който даде резултат пет минути след първия съдийски сигнал, когато Христов засече с глава центриране отдясно и покачи на 2:1.

След това попадение Неделчо Матушев смени окончателно състава, като на терена се появи словенският нападател Яка Щромайер, който изигра оставащите минути без номер на гърба си.

Локомотив поведе с 3:1 след фаул, след който кълбото рикошира в стената и излъга стража на гостите, а няколко минути преди края Щромайер бе изведен сам срещу вратаря на Димитровград и с мощен шут прати кълбото в средата на вратата за 4:1. В даденото от рефера продължение словенецът вкара втория си гол в срещата, оформяйки крайното 5:1.

източник:www.novsport.com

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини