12 кандидати оферират за магистралата до Димитровград - преглед на печата

Рекорден брой фирми и консорциуми са подали документи за участие в тръжната процедура за допълнително проектиране и строителство на автомагистрала "Марица" в участъка й от Оризово до Димитровград. Това пише във водещ материал на новият брой на "Димитровградски пазар". Той е под заглавие 12 кандидати оферират за магистралата до Димитровград. Офертите на кандидатите са били отворени в петък в сградата на столичната агенция "Пътна инфрастуктура".

Даваме битовите си отпадъци за производство на ток- темата е от стр. 8 на "Димитровградски пазар". В завод за изгаряне на твърдите битови отпадъци от съвършено нов тип предстои да бъдат елиминирани хиряди тонове боклук, събирани от фирми и домакинства в Димитровград. Решението не е окончателно, но е най-вероятно предвид алтернативата  отпадъците да се извозват до сметището в Гарваново.

Прилив на вакантни работни места, броят по 1 500 лв. за двадесет младши инженери - заглавието е от втора страница на димитровградския седмичник. Става дума за обявените свободни работни места на борсата в Димитровград.

Конструктивни забележки и популиски изявления белязаха приемането на бюджета- става дума за бюджета на Димитровград, който бе приет на сесия миналия четвъртък. Дописката в "Димитровградски пазар" разказва за това как протекоха дебатите по приемането на финансовата рамка на общината.

Жалби за неизплатени заплати затлачиха синдикатите, дават работодателите на съд - по темата пише на последна страница "Димитровградски пазар". Става дума за десетки жалби, постъпили в централата на тукашното КНСБ заради неизплащани с месеци трудови възнаграждения. Недоволството е взело връх още миналата година, след поредните ялови обещания на работодатели.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини